Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

"Nen Occasion”, dat is niet alleen tweedehands, maar dat betekent ook een “kans”. En dat is precies wat we doen: we geven nieuwe kansen aan afgedankte spullen, maar vooral ook kansen aan mensen. Mensen die anders uit de boot vallen.

Met onze slogan “Tweedehands, buitenkans” vatten we perfect samen waar we voor staan. Wij zijn immers meer dan zomaar een tweedehandswinkel. In onze winkels is iedereen welkom: mensen die om welke reden dan ook op zoek zijn naar goedkope maar degelijke huisraad, meubels, kleding, speelgoed, decoratie, fietsen en sportartikelen, ... maar ook verzamelaars en creatievelingen die graag komen snuisteren tussen ons wisselend en origineel aanbod.

Daarom vinden we het belangrijk dat het aangenaam vertoeven is in onze winkels en schenken we veel aandacht aan een mooie inrichting en presentatie. Ook voor een gezellige babbel en een lekkere tas koffie ben je welkom in onze koffiehoek.

We willen dat onze klanten met een goed gevoel naar buiten gaan. Het gevoel van een “kringloopgelukje” op de kop te tikken en daarbij ook nog iets van de afvalberg te redden. En dankzij onze klanten en gulle gevers kunnen wij mensen, die moeilijk op de gewone arbeidsmarkt terecht kunnen, een job op maat geven. Drie keer een buitenkans, dus!

Niet alleen in onze kringloopwinkels in Hasselt en Sint-Truiden kunnen wij mensen een aangepaste job geven. Achter de schermen zijn er heel wat medewerkers actief in het sorteermagazijn in Kiewit-Hasselt, is er onze ophaalploeg die na afspraak herbruikbare spullen gratis komt ophalen aan huis of die, tegen betaling, een volledige inboedel komen opruimen.

Maatwerkbedrijf De Springplank vzw

Kringloopwinkel Okazi is een initiatief van De Springplank vzw. De Springplank vzw is een maatwerkbedrijf: onze kerntaak bestaat erin werk en ondersteuning op maat te bieden aan mensen die moeilijk een job vinden op de gewone arbeidsmarkt. Op die manier vinden zij een zinvolle dagbesteding, financiële zekerheid én arbeidsvreugde. Dankzij deze werkervaring en verbreding van hun competenties vinden ze vaak na enkele jaren via een doorstroomtraject (terug) een gewone job. 

Website_afbeelding uitgelicht item_met de steun van Provincie Limburg.png
Deze sociale tewerkstelling kunnen we realiseren dankzij o.a. middelen van de Provincie Limburg.

Om zoveel mogelijk mensen een job op maat te geven, is De Springplank vzw actief op diverse domeinen: kringloopactiviteiten “Okazi” met winkels in Hasselt en Sint-Truiden, recycling met Creazi, montage van (bedrijfs)fietsen met Velovisie, verhuur en onderhoud van fietsen via fietsparadijslimburg.be, uitbating van fietspunten aan de stations van Genk, Hasselt, Sint-Truiden en op de Portavida Welzijnscampus in Genk en de vintage loft "In't Hendrikshuis" in het centrum van Hasselt.

 

Benieuwd naar de andere initiatieven van De Springplank vzw? 

Meer info over De Springplank vzw?

Benieuwd naar onze visie, missie en waarden? Download hier ook ons jaarverslag.