Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

In april lanceren we onze herstelhoek in Hasselt!

Ontdek kledingstukken met kleine mankementen om te herstellen, volg workshops om nieuwe naaivaardigheden te leren, experimenteer met upcycling, en maak gebruik van onze naaimachine en handleiding.

Kom langs en laat je inspireren door een wereld van mogelijkheden! In onze herstelhoek draait alles om creativiteit, samenwerking en duurzaamheid. Alle benodigdheden om aan de slag te gaan zoals voeringen, ritsen, knopen en garen, kortom alles wat je nodig hebt om creatief aan de slag te gaan zijn er te koop.

Herstel Hoek_algemeen.png

 

Op 17 april 2024 gaan we de Herstel Hoek feestelijk openen ter ere van Fashion Revolution Week. Om 13 uur komt Nele Kelchtermans, schepen van circulaire economie en cultuur, deze plaats officieel openen.

We bieden 2 verschillende workshops aan die zullen doorgaan in de Herstelhoek.

Wat is Fashion Revolution Week?

Van maandag 15 april tot en met woensdag 24 april 2024 komt Fashion Revolution terug naar Hasselt. Fashion Revolution is een wereldwijde beweging die streeft naar een meer eerlijke, veilige, milieuvriendelijke en transparante mode-industrie. Van tweedehands-liefhebbers tot fashionistas, iedereen kan meedoen aan de activiteiten die de hele week plaatsvinden in onze stad.

Jaarlijks roept ze burgers op om in april hun boodschap mee te verspreiden. Fashion Revolution ontstond zo’n 9 jaar geleden. Toen stortte op 24 april 2013 de Rana Plaza-fabriek in Bangladesh in. 1.138 kledingarbeiders, hoofdzakelijk jonge vrouwen, lieten die dag het leven en meer dan 2.500 arbeiders raakten gewond.

Extra label

We merken op dat er nog veel textiel moet weggedaan worden in het sorteercentrum van Okazi waar eigenlijk niet heel erg veel mee mis is, dit kan gaan over een gaatje of een knoop die ontbreekt.  Deze kleding met één fout wordt door onze medewerkers nagekeken op herstelbaarheid en verzameld om zo terug in omloop te brengen.  

Om zichtbaar te maken dat we op die manier samen de afvalberg weer wat verkleinen, hebben we de kleding gemerkt met een extra label!

Deze actie past binnen het Vlaio-project Living Lab: circulaire textiel, waarvan Okazi één van de partners is.

Herstel Hoek_spot.png